Co budeš potřebovat?
- králík
- sůl
- pepř
- tymián
- česnek
- alobal (není nutný, ale maso je s ním lépe okořeněné)
- nůž
- klacek tvaru Y
1.
Najdi vhodný klacek. Nejlepší je líska ve tvaru Y a konce svázat proutkem z vrby, nebo lísky.
2.
Z lískových proutků si za pomoci nože vytvoř cca 30cm dlouhé kolíky. Králíka připevni na klacek tak, že kolíky protáhneš za páteří a pod svalem u předních a zadních nohou. Pozor kolíky na nohách vedeme vždy mezi šlachou a kostí.
3.
Dá se použít i drát, ale když je k dispozici vhodný materiál, drží perfektně.
4.
Oloupaný česnek nakrájej na tenké plátky.
5.
Králíka posol a potři směsí koření s plátky česneku.
6.
Zabal maso do alobalu.
7.
V alobalu peč na mírném ohni asi hodinu.
8.
Poté sundej alobal a králíka peč bez něj, dokud maso nejde pěkně od kosti.
8.
A hotovo. Dobrou chuť!