Co budeš potřebovat?
- králík
- sůl
- pepř
- tymián
- česnek
- alobal (není nutný, ale maso je s ním lépe okořeněné)
- nůž
- klacek tvaru Y
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/08/Kralik_5-scaled.jpg)
1.
Najdi vhodný klacek. Nejlepší je líska ve tvaru Y a konce svázat proutkem z vrby, nebo lísky.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/08/Kralik_4-882x1024.jpg)
2.
Z lískových proutků si za pomoci nože vytvoř cca 30cm dlouhé kolíky. Králíka připevni na klacek tak, že kolíky protáhneš za páteří a pod svalem u předních a zadních nohou. Pozor kolíky na nohách vedeme vždy mezi šlachou a kostí.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/08/Kralik_2-623x1024.jpg)
3.
Dá se použít i drát, ale když je k dispozici vhodný materiál, drží perfektně.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/08/20210430_172932-1024x498.jpg)
4.
Oloupaný česnek nakrájej na tenké plátky.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/08/Kralik_3-1-877x1024.jpg)
5.
Králíka posol a potři směsí koření s plátky česneku.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/08/Kralik_6-591x1024.jpg)
6.
Zabal maso do alobalu.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/08/Kralik_7-773x1024.jpg)
7.
V alobalu peč na mírném ohni asi hodinu.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/08/Kralik_8-700x1024.jpg)
8.
Poté sundej alobal a králíka peč bez něj, dokud maso nejde pěkně od kosti.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/08/Kralik_9-1021x1024.jpg)
8.
A hotovo. Dobrou chuť!