KRÁLÍK NA KLACKU

Co budeš potřebovat?

  • králík
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • česnek
  • alobal (není nutný, ale maso je s ním lépe okořeněné)
  • nůž
  • klacek tvaru Y

1.

Najdi vhodný klacek. Nejlepší je líska ve tvaru Y a konce svázat proutkem z vrby, nebo lísky.

2.

Z lískových proutků si za pomoci nože vytvoř cca 30cm dlouhé kolíky. Králíka připevni na klacek tak, že kolíky protáhneš za páteří a pod svalem u předních a zadních nohou. Pozor kolíky na nohách vedeme vždy mezi šlachou a kostí.

3.

Dá se použít i drát, ale když je k dispozici vhodný materiál, drží perfektně.

4.

Oloupaný česnek nakrájej na tenké plátky.

5.

Králíka posol a potři směsí koření s plátky česneku.

6.

Zabal maso do alobalu.

7.

V alobalu peč na mírném ohni asi hodinu.

8.

Poté sundej alobal a králíka peč bez něj, dokud maso nejde pěkně od kosti.

8.

A hotovo. Dobrou chuť!