ITALSKO-VANDRÁCKÉ RIZOTO

Co budeš potřebovat?

  • rýže (ideálně kulatozrnná)
  • slanina
  • cibule
  • zeleninový bujon
  • voda
  • sýr na posypání (nejlepší je parmezán)
  • pánev nebo ešus
  • pitítko nebo druhý díl ešusu

1.

Uvař vodu a přidej do ní zeleninový bujon. (cca půlka bujonu na 0,5l vody)

2.

Nakrájej si na drobno slaninu a cibuli, všechno dej do pánve (ešusu) a pomalu smaž na ohni.

3.

Když bude slanina s cibulí pěkně vysmažená, přisyp rýži. Všechno dohromady ještě orestuj. Zeleninový vývar si nech hřát v ohni.

4.

Po troškách přilévej do směsi vývar. Vždy počkej než se vyvaří a potom přilévej další. Nezapomínej všechno pořád míchat.

5.

Až bude rýže měkká, sundej pánev (ešus) z ohně a rizoto posyp parmezánem.

6.

Pochutnej si na pravém italském rizotu, uvařeném po vandrácku!