Co budeš potřebovat?
- rýže (ideálně kulatozrnná)
- slanina
- cibule
- zeleninový bujon
- voda
- sýr na posypání (nejlepší je parmezán)
- pánev nebo ešus
- pitítko nebo druhý díl ešusu
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/ryzoto1-1024x768.jpg)
1.
Uvař vodu a přidej do ní zeleninový bujon. (cca půlka bujonu na 0,5l vody)
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/ryzoto2-1024x768.jpg)
2.
Nakrájej si na drobno slaninu a cibuli, všechno dej do pánve (ešusu) a pomalu smaž na ohni.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/ryzoto3-1024x768.jpg)
3.
Když bude slanina s cibulí pěkně vysmažená, přisyp rýži. Všechno dohromady ještě orestuj. Zeleninový vývar si nech hřát v ohni.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/ryzoto4-1024x768.jpg)
4.
Po troškách přilévej do směsi vývar. Vždy počkej než se vyvaří a potom přilévej další. Nezapomínej všechno pořád míchat.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20210821_191850900-768x1024.jpg)
5.
Až bude rýže měkká, sundej pánev (ešus) z ohně a rizoto posyp parmezánem.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20210821_191926193-1024x768.jpg)
6.
Pochutnej si na pravém italském rizotu, uvařeném po vandrácku!