Co budeš potřebovat?
- rýže (ideálně kulatozrnná)
- slanina
- cibule
- zeleninový bujon
- voda
- sýr na posypání (nejlepší je parmezán)
- pánev nebo ešus
- pitítko nebo druhý díl ešusu
1.
Uvař vodu a přidej do ní zeleninový bujon. (cca půlka bujonu na 0,5l vody)
2.
Nakrájej si na drobno slaninu a cibuli, všechno dej do pánve (ešusu) a pomalu smaž na ohni.
3.
Když bude slanina s cibulí pěkně vysmažená, přisyp rýži. Všechno dohromady ještě orestuj. Zeleninový vývar si nech hřát v ohni.
4.
Po troškách přilévej do směsi vývar. Vždy počkej než se vyvaří a potom přilévej další. Nezapomínej všechno pořád míchat.
5.
Až bude rýže měkká, sundej pánev (ešus) z ohně a rizoto posyp parmezánem.
6.
Pochutnej si na pravém italském rizotu, uvařeném po vandrácku!