BRAMBORY NA SLANINĚ

Co budeš potřebovat?

  • brambory
  • slanina (lepší je v kuse, plátky se rychleji kazí)
  • cibule
  • zeleninový bujon
  • koření dle chuti (pepř, česnek…)
  • pánev nebo ešus

1.

Oloupej brambory a nakrájej je na malé kostičky.

2.

Brambory zalej vodou a přidej do nich kostičku zeleninového bujonu.

3.

V přiklopené nádobě (ešusu nebo pánvi) je vař na ohni, dokud nezměknou. Průběžně kontroluj jestli se ti nevyvařila všechna voda, pokud ano tak přilej další.

4.

Mezitím si na malé kousky nakrájej slaninu a cibuli.

5.

Když jsou brambory uvařené, slij z nich přebytečnou vodu. Tahle voda se ti bude hodit např. na přípravu nějaké polívky, viz česnečka.

6.

Brambory si dej stranou a na pánvi (ešusu) si osmaž slaninu s cibulí.

7.

Když budeš mít slaninu s cibulí pěkně vysmaženou, přidej brambory. Dle chuti můžeš přidat nějaké koření, třeba česnek nebo pepř. Celou směs ještě chvíli propíkej nad ohněm.

8.

No a máš hotovo. Dobrou chuť!