Co budeš potřebovat?
- brambory
- slanina (lepší je v kuse, plátky se rychleji kazí)
- cibule
- zeleninový bujon
- koření dle chuti (pepř, česnek…)
- pánev nebo ešus
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211113_142342_1-768x1024.jpg)
1.
Oloupej brambory a nakrájej je na malé kostičky.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211113_143204_1-768x1024.jpg)
2.
Brambory zalej vodou a přidej do nich kostičku zeleninového bujonu.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211113_143439_1-768x1024.jpg)
3.
V přiklopené nádobě (ešusu nebo pánvi) je vař na ohni, dokud nezměknou. Průběžně kontroluj jestli se ti nevyvařila všechna voda, pokud ano tak přilej další.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211113_145500_1-768x1024.jpg)
4.
Mezitím si na malé kousky nakrájej slaninu a cibuli.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211113_145609_1-768x1024.jpg)
5.
Když jsou brambory uvařené, slij z nich přebytečnou vodu. Tahle voda se ti bude hodit např. na přípravu nějaké polívky, viz česnečka.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211113_150040_1-768x1024.jpg)
6.
Brambory si dej stranou a na pánvi (ešusu) si osmaž slaninu s cibulí.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211113_151908-768x1024.jpg)
7.
Když budeš mít slaninu s cibulí pěkně vysmaženou, přidej brambory. Dle chuti můžeš přidat nějaké koření, třeba česnek nebo pepř. Celou směs ještě chvíli propíkej nad ohněm.
![](https://www.omtoddil.cz/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211113_154315-768x1024.jpg)
8.
No a máš hotovo. Dobrou chuť!